Стражът на РазенБалшпорт Лайпциг Петер Гулаши призна как никога не е хващал дузпите на Стивън Джерард и феноменалните свободни удари на Луис Суарес на тренировките на Ливърпул, докато той защитаваше цветовете на клуба. 

30-годишният вратар, който е несменяем титуляр при биковете, имаше странна кариера на "Анфийлд" между 2007-а и 2013-а. Той 52 пъти влезе в групата на червените, но не изигра нито една минута. Гулачи бе отдаван под наем на Херефорд, Транмиър и Хъл Сити, а след това премина в Залцбург през 2013-а.

Унгарецът се изправя днес срещу бившия си отбор и си припомни дните като играч на Ливърпул не с разочарование от липсата на възможност, а с обич: "Мога да преброя спасените дузпи на Джерард на пръстите на едната си ръка. Свободните удари на Суарес бяха просто феноменални, а Фернандо Торес беше най-добрият в ситуации един на един. Имам само добри спомени.

Самото присъствие в този фантастичен клуб е невероятно. Всяка тренировка се чувстваше като официален мач, никой не искаше да губи. Като млад вратар трябваше винаги да съм на сто процента. Беше ясно, че трудно ще се преборя с Пепе Рейна. Ние сме напълно различни.

В техническо отношение той беше наистина силен вратар. От него научих да имам елитно мислене. Рейна беше наистина изключително фокусиран и не правеше грешки. Никога не показваше слабост. Това със сигурност ми помогна да развия кариерата си", каза Гулаши пред The Athletic. Наскоро унгарецът направи 200 мача за РБ Лайпциг.